Известие

Collapse
No announcement yet.

горят ли ви масло 156-ците

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това с пробките, особено ако е сменен оригиналния болт, си е вечна драма. Конусът сълзи и изпуска. Решението не знам как си го направил, но аз лично - варианта с дифтунгата го пробвах и от раз заспа, дори стана 2-в-1 - хем всичко е сухо, хем болта не е пренатегнат и няма драми при отвиването после.
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Аз чупих картер на скоро. На новия резбата му беше заминала. Нова права резба на 20 мм. нова пробка, две медни дифтунки, нагряване до червено, охлаждане, омекват много и стягане. Уплътнява перфектно

Иначе по темата. След ремонт на главата и сгъстяване и аз давам разход на масло от порядъка на 100/1000 гр/км. след първите 4000 км. За 10 000 доливам между 600 - 800 гр.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колеги,
        При предпоследната смяна на маслото сипах AGIP 5W40. Харча сумарно излезе 2л./10К км., но забелязах нещо - наложи ми се да долея и двата пъти на бензиностанция и се случих на Лукойл и двата пъти. Слагал съм от тяхното 5W40 синт., и разхода на масло след втория литър почти спря - а 1л. доливане от 5,5-6 не е кой знае какво. Аз за всеки случай реших, че масълцето явно идва рядко за моя мотор и моето каране и при последната смяна сложих Statoil 5W50, по препоръка на монтьор приятел. Не ми се слагаше 10W60 заради студените стартове. Все още не съм направил километри с новото масло, но ще пиша, когато ми се наложи да долея.
        Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
        Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
        Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
        Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...

Comment

И аз смених моето... равносметка 13 000 км. 2 л. разход- карането не е най- душманското! Маслото беше REPSOL (evolution) 5W40; Когато дойде времето нивото на щеката, беше малко под средата, цвета доста черен -добавки не са слагани през цялата тази експлоатация!
          трол след трол след трол

Comment

Селенията след 5000км я гълта като невиждала....може би кофти партида.....
            Всички други масла не ги пипа....карам с 10 В 40..
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Моята гори лятно време до към 1,2-1,4 л. Селения Рейсинг 10/60 Ра на 9000 км. в повечето случаи душманско каране и температури над 37 градуса....
              В гръцкия форум твърдят,че до 1,5 на 10 000 км е нормално за ТС......
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Колеги сори за изказването,но ако една кола гори по 1л на 1000км то може да се сменя само масления филтър на всеки 10 000км,а не да сменяме маслото , то няма смисъл от ново масло,след като няма време да "остарее". Иначе незнам за колко нормално се счита една кола да харчи повече от 1-1.5 литра на 10хил км,то иначе става като варбург ( колкото и кофти да звучи)
                EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Карам със Селения 20К и го сменям на 15К км. за този пробег маслото от МАХ най- много да падне до MIN, но това е в случай, че по-голямата част от километрите съм ги навъртял на магистрала. Някой колеги определено имат проблеми с двигателя щом доливат такива количества масло.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

150ml/10000km
                    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                      Карам със Селения 20К и го сменям на 15К км. за този пробег маслото от МАХ най- много да падне до MIN, но това е в случай, че по-голямата част от километрите съм ги навъртял на магистрала. Някой колеги определено имат проблеми с двигателя щом доливат такива количества масло.
                      Или просто наливат неподходящо масло...
                      Две черни перли...

Comment

А аз се чудя защо Алфите са единственните коли,които са толкова претенциозни на тема масло. И най-странното е че дори е със добри масла да е карана колата ( селения,кастрол , аджип и тн) пак се стига до ранно износване на лагери на вала, завишен разход на масло и тн.
                        Къде подяволите е проблема. Все пак като са със завишено мазане ( уж ) не би ли следвало да не се износват частите по мотора толкова бързо ?! или аз съм тъп нещо
                        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Алфите и конкретно бензиновите им мотори са високооборотни и рядко някой си ги е купил, за да ги кара като някой Пасат или Лагуна комби, на 3000 об., кротко и лежерно по магистралата... оттам нататък следва лафа за "като си купуваш кола на старо, си купуваш отношението на предишния й стопанин"... печките пък, не само при Алфа, често са милионници - там на запад нафтовите кюнци ги купуват с цел да ги сцепват от каране, не да им се радват и да ги лъскат в гаража...
                          Две черни перли...

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                            А аз се чудя защо Алфите са единственните коли,които са толкова претенциозни на тема масло. И най-странното е че дори е със добри масла да е карана колата ( селения,кастрол , аджип и тн) пак се стига до ранно износване на лагери на вала, завишен разход на масло и тн.
                            Къде подяволите е проблема. Все пак като са със завишено мазане ( уж ) не би ли следвало да не се износват частите по мотора толкова бързо ?! или аз съм тъп нещо
                            Проблема е в емблемата отпред на капака, който се плаши от ремонти не си взема Алфа Двигателя просто не е сметнат като хората, мое мнение. Затова и моята я карам малко по-отговорно. Каране бързо - да, големи обороти и прекъсвачи - не мерси.
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Аз моита я имам от 4 месеца вече. Като я взех и направих пълно обслужване и маслото не е мръднало за 8000 км вече
                              156 JTD е колата. А колата в началото я карах до червено.

Comment

Първоначално публикувано от sasho156 Покажи съобщение
                                Аз моита я имам от 4 месеца вече. Като я взех и направих пълно обслужване и маслото не е мръднало за 8000 км вече
                                156 JTD е колата. А колата в началото я карах до червено.
                                е jtd не гори масло споко
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X